Angreštový džem bez vaření s mátou - postup přípravy
Připravte si osvěžující angreštový džem plný vitamínů. Servírovat ho můžete s pečivem nebo ho můžete použít k přípravě dezertů. Navíc ho nemusíte vařit.
Ingredience
Angrešt zbavte stopek, důkladně ho properte ve vodě a poté ho rozemelte na kaši. Pomeranč zbavte slupek, také ho rozemelte a přidejte ho do mísy s angreštem.
Ke směsi přidejte také rozemletou mátu a cukr. Ingredience důkladně promíchejte a angreštovým džemem naplňte sterilizované sklenice. Hladinu džemu v každé sklenici zasypte lžící cukru a poté ji uzavřete. Angreštový džem skladujte v lednici.
Poznámka: Sterilizace sklenic a víček je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Tip: Angreštový džem můžete servírovat s pečivem, naplnit jím palačinky nebo ho použít jako náplň do koláčů a jiných dezertů.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Сейчас Приготовим!