Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Angreštový džem bez vaření s mátou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Angreštový džem bez vaření s mátou - postup přípravy

Připravte si osvěžující angreštový džem plný vitamínů. Servírovat ho můžete s pečivem nebo ho můžete použít k přípravě dezertů. Navíc ho nemusíte vařit.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Angrešt zbavte stopek, důkladně ho properte ve vodě a poté ho rozemelte na kaši. Pomeranč zbavte slupek, také ho rozemelte a přidejte ho do mísy s angreštem. 

2. KROK

Ke směsi přidejte také rozemletou mátu a cukr. Ingredience důkladně promíchejte a angreštovým džemem naplňte sterilizované sklenice. Hladinu džemu v každé sklenici zasypte lžící cukru a poté ji uzavřete. Angreštový džem skladujte v lednici. 

3. KROK

Poznámka: Sterilizace sklenic a víček je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi. 

4. KROK

Tip: Angreštový džem můžete servírovat s pečivem, naplnit jím palačinky nebo ho použít jako náplň do koláčů a jiných dezertů.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů