Asijské kuřecí kousky ve sladké omáčce - postup přípravy
Kuřecí prsa můžete netradičně obalit ve speciálně připravené směsi a osmahnout. Když k nim uděláte sladkou omáčku na asijský způsob, budou přímo delikátní.
Na maso
Na omáčku
Prsa rozkrájejte na kostky a dejte je do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl, pepř, vejce a škrob a promíchejte. Pak přisypejte hladkou mouku, ve které se prsa jakoby obalí. Do rendlíku nebo pánve dejte dostatek oleje a kousky masa v něm osmahněte dozlatova.
Nakrájejte jarní cibulku a dejte ji smažit na troše oleje na pánvi. Přilijte kuřecí vývar, sójovou omáčku, ocet, sezamový olej a kečup a přimíchejte hnědý cukr. Smíchejte vodu se škrobem, a až se směs začne vařit, přilijte ji do pánve. Vařte asi 10 minut za občasného míchání, aby omáčka zhoustla.
Do pánve pak nasypejte kuřecí kostky a nechte je v omáčce dobře obalit. Servírujte posypané sezamem a nasekanou jarní cibulkou.