Pečená masová roláda s okurkami a slaninou - postup přípravy
Pochutnejte si na pečené masové roládě s okurkami, která je ideální k obědu, ale také se hodí na slavnostní raut. Výhodou receptu je snadná a rychlá příprava.
Základ
Náplň
Na potření
Mleté maso smíchejte s vejcem, sušeným česnekem, oreganem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Směs ochuťte solí a pepřem a přidejte do ní natrhaný toustový chléb.
Poznámka: Před použitím toustový chléb zbavte kůrek a namočte ho do mléka.
Masovou směs rozprostřete na pečicí papír, přikryjte ji dalším pečicím papírem a vyválejte ji na plát o výšce 1,5 cm. Papír sundejte a maso pomažte hořčicí, kterou pokryjte plátky slaniny.
Poznámka: Masovou směs zarovnejte do tvaru obdélníku.
Na jeden kraj masového základu vyskládejte okurky a zbytek posypte na proužky nakrájenou cibulí a nahrubo nastrouhaným sýrem. Maso zarolujte a roládu potřete olejem.
Maso zabalte do alobalu, vložte ho do předehřáté troubě na 170 °C a pečte ho 60 minut. Mezitím připravte směs na potření. Kečup smíchejte s hořčičnými semínky, medem, sójovou omáčkou, mletou sladkou paprikou a solí.
Po hodině pečení roládu směsí potřete a pokračujte v pečení dalších 15 minut.
Tip: Pečenou masovou roládu servírujte nakrájenou s oblíbenou přílohou, jako je například zeleninový salát s rajčaty, paprikou a avokádem. Inspirovat se můžete postupem přípravy salátu níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Meat Delish