Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Avokádová pomazánka s česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Avokádová pomazánka s česnekem - postup přípravy

Lahodná avokádová pomazánka s česnekem bude na bagetách opečených do křupava chutnat opravdu skvostně. Připravte si nejen chutnou, ale hlavně zdravou svačinku pro celou rodinu.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Křupavou bagetu nakrájejte na plátky silné zhruba dva centimetry. Na rozehřáté pánvi nechte rozpustit máslo a bagetu na ní zlehka opečte.  

2. KROK

Avokádo rozpulte podélně a lžící z něj vydlabejte dužninu. Tu pak ve větší míse rozmačkejte vidličkou na kašovitou konzistenci.  

3. KROK

Cibulku nakrájejte najemno a přidejte ji k avokádu spolu s prolisovaným česnekem. Rajče rozkrojte, zbavte ho vodnaté dužniny a pokrájejte ho na menší kostičky. Přidejte ho k pomazánce.

4. KROK

Nakonec pomazánku ochuťte nasekaným koriandrem, šťávou z citrónu a také solí a pepřem. Hotovou pomazánkou namažte opečené plátky bagety a ihned podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů