Babiččiny tradiční vdolečky s povidly - postup přípravy
Vdolky podle receptu od paní Jitky Kořánové se vám budou doslova rozplývat v ústech. Toto tradiční jídlo má stále své kouzlo.
Vdolky
Zdobení
Z vlažného mléka, cukru a droždí nechte vzejít kvásek. Přidejte obě druhy mouky, jedno vajíčko, máslo, cukr, rum a zadělejte hladké a nelepivé těsto, které nechte minimálně 45 minut kynout.
Těsto dejte na pomoučenou desku a vyválejte z něj zhruba 1,5 cm silný plát, ze kterého pomocí sklenice vykrajujte kolečka.
Uprostřed každého kolečka udělejte důlek. V pánvi rozpalte dostatečné množství oleje a usmažte všechny vdolky stranou s důlkem směrem dolů.
Vychladlé vdolečky nakonec potřete povidly, posypejte je strouhaným tvarohem a ozdobte je kopečkem vyšlehané smetany.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.