Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Babiččiny tradiční vdolečky s povidly

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Babiččiny tradiční vdolečky s povidly - postup přípravy

Vdolky podle receptu od paní Jitky Kořánové se vám budou doslova rozplývat v ústech. Toto tradiční jídlo má stále své kouzlo.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Vdolky

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Z vlažného mléka, cukru a droždí nechte vzejít kvásek. Přidejte obě druhy mouky, jedno vajíčko, máslo, cukr, rum a zadělejte hladké a nelepivé těsto, které nechte minimálně 45 minut kynout.

2. KROK

Těsto dejte na pomoučenou desku a vyválejte z něj zhruba 1,5 cm silný plát, ze kterého pomocí sklenice vykrajujte kolečka.

3. KROK

Uprostřed každého kolečka udělejte důlek. V pánvi rozpalte dostatečné množství oleje a usmažte všechny vdolky stranou s důlkem směrem dolů.

4. KROK

Vychladlé vdolečky nakonec potřete povidly, posypejte je strouhaným tvarohem a ozdobte je kopečkem vyšlehané smetany.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů