Bábovka s karamelovou náplní - postup přípravy
Někdy je těžké jen tak z fleku vymyslet chutný a originální dezert, tato bábovka ovšem svou chutí předčí všechna očekávání. Pokud tedy máte zásobu kondenzovaného mléka, nebojte se ji využít na tento recept.
Těsto
Náplň
Do hrnce dejte cukr a za stálého míchání jej zahřívejte, dokud se nerozpustí. Jakmile zkaramelizuje, tak jej smíchejte s máslem a následně s mlékem. Nakonec do směsi zamíchejte i kondenzované mléko a vařte do zhoustnutí.
Do mísy nasypejte kukuřičnou mouku, přilijte kondenzované mléko, smetanu a promíchejte. Poté přimíchejte i prášek do pečiva. Formu na bábovku (průměr 23 cm) vymažte máslem a nalijte do ní těsto. Poté přidejte po lžících náplň a dejte do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na 35 minut. Po dopečení můžete podávat, dobrou chuť!