Balkánské čevapčiči s cibulovým salátem - postup přípravy
Přineste do své kuchyně trochu zahraničí v podobě balkánského čevapčiči. Pokrm je šťavnatý a můžete ho podávat se salátem, pečivem nebo grilovanou zeleninou.
Ingredience
Cibulový salát
Na smažení
Mleté maso smíchejte se solí, pepřem, jedlou sodou, škrobem, zakysanou smetanou a prolisovaným česnekem. Jakmile se ingredience propojí, masovou směs vložte do sáčku a dejte ji na 15 minut mrazit.
Poznámka: Díky této fintě bude masová směs hutnější a čevapčiči bude lépe držet tvar.
Cibuli nakrájejte na proužky a smíchejte ji s nasekaným koprem, cukrem, solí, jablečným octem a vodou. Poté maso ze sáčku vyjměte a vytvořte z něj stejně velké válečky, které smažte, pozvolna, ze všech stran po dobu 12 minut, dozlatova.
Tip: Usmažené maso odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Balkánské čevapčiči servírujte s připraveným cibulovým salátem.
Tip: Maso můžete servírovat také s bramborovou kaší, hranolky nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные советы