Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Balkánské čevapčiči s cibulovým salátem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Balkánské čevapčiči s cibulovým salátem - postup přípravy

Přineste do své kuchyně trochu zahraničí v podobě balkánského čevapčiči. Pokrm je šťavnatý a můžete ho podávat se salátem, pečivem nebo grilovanou zeleninou.

Ingredience pro:
11 kusů
+ -

Ingredience

Cibulový salát

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso smíchejte se solí, pepřem, jedlou sodou, škrobem, zakysanou smetanou a prolisovaným česnekem. Jakmile se ingredience propojí, masovou směs vložte do sáčku a dejte ji na 15 minut mrazit. 

2. KROK

Poznámka: Díky této fintě bude masová směs hutnější a čevapčiči bude lépe držet tvar.

3. KROK

Cibuli nakrájejte na proužky a smíchejte ji s nasekaným koprem, cukrem, solí, jablečným octem a vodou. Poté maso ze sáčku vyjměte a vytvořte z něj stejně velké válečky, které smažte, pozvolna, ze všech stran po dobu 12 minut, dozlatova. 

Tip: Usmažené maso odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Balkánské čevapčiči servírujte s připraveným cibulovým salátem. 

Tip: Maso můžete servírovat také s bramborovou kaší, hranolky nebo jinou oblíbenou přílohou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů