Banánové řezy s čokoládovou náplní - postup přípravy
Banánové řezy obsahují lahodnou čokoládovou náplň a nadýchaný smetanový krém. Dezert vypadá luxusně a je vhodný k servírování ve všední den ke kávě i na oslavách.
Korpus
K navlhčení korpusu
Náplň
Krém
Nejprve si připravte korpus. Ve větší míse vyšlehejte vejce a za stálého šlehání k nim přidejte cukr. Jakmile směs zesvětlá, přidejte do ní mouku s kakaem a kypřícím práškem do pečiva. Vše šlehejte, dokud se ingredience nepropojí.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, doporučujeme mouku i kakao před použitím prosít.
Těsto vlijte do formy na pečení, kterou vymažte tukem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj zapíchnete špejli. Pokud ji vytáhnete čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Zatím si připravte náplň. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, vejci, vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. Rendlík položte na sporák a směs vařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Poté rendlík odstavte z tepla a do jeho obsahu vmíchejte rozlámanou čokoládu.
Náplň přelijte do jiné mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte ji volně chladnout.
Poznámka: Fólii na náplň umístěte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.
Upečený korpus navlhčete po celém jeho povrchu a nechte ho odpočívat. Zatím rozmačkejte oloupané banány na kaši pomocí vidličky a v jiné míse vyšlehejte máslo, do kterého postupně vešlehejte čokoládový krém.
Následně do mísy přidejte rozmačkané banány a ingredience důkladně promíchejte. Směsí poté potřete celý povrch korpusu a poté si připravte krém.
V míse vyšlehejte mléko se směsí na šlehání a vzniklý krém naneste na vrstvu čokoládové náplně. Krém zarovnejte dohladka a banánové řezy dejte chladit na 3–4 hodiny do lednice.
Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky a ozdobený bílou čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Silvana’s Kitchen