Banánový dezert s ovesnými vločkami a čokoládou - postup přípravy
Stačí vám trochu ovesných vloček, banán a čokoláda na to, abyste připravili lahodný a levný dezert. Nejvíce si ho dozajista užijí děti, to ovšem neznamená, že by nechutnal i dospělým.
Těsto
Čokoládová poleva
Ovesné vločky dejte do misky a zalijte je horkým plnotučným mlékem. Důkladně je promíchejte. Oloupaný banán nakrájejte na menší kolečka. Dejte ho do jiné misky a rozmělněte ho vidličkou. Rozklepněte k němu vejce a promíchejte ho s ním. Přisypejte k banánu kakaový prášek a prášek do pečiva.
Dle chuti můžete dodat i cukr, dezert je však sám o sobě sladký díky banánu. Po důkladném promíchání přilijte ke kakaové směsi směs z vloček a mléka. Znovu vše důkladně promíchejte a nalijte těsto na dno zapékací formy, kterou jste vymazali rostlinným olejem. Dejte těsto do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte ho cca 30 až 35 minut.
Nyní připravte polevu. Čokoládu nechejte rozpustit a vmíchejte do ní teplou smetanu. Nalijte polevu na upečený dezert a důkladně ji rozetřete do všech stran. Dejte dezert na hodinu do lednice a můžete ho podávat, dobrou chuť!