Banánový dort s čokoládovou polevou - postup přípravy
Banánový dezert politý čokoládou je originální a to vůbec nejlepší na něm je krásně vyvážená sladká chuť s ovocem. Pro lepší výsledky se nebojte použít zralejší banány. A pokud byste si dezert chtěli uchovat v mrazáku až na tři měsíce, tak jej po zatuhnutí v lednici jednoduše dejte rovnou zamrazit zabalený v potravinářské fólii.
Těsto
Náplň
Pudink
Poleva
Do větší mísy rozklepněte vejce a rozšlehejte je s cukrem. Do směsi prosejte mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a během dalšího šlehání přidejte i vanilkový cukr. Těsto přelijte do zapékací mísy a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 20 minut. Po dopečení na těsto nalijte 250 ml mléka a počkejte, až se vsákne.
Mezitím si připravte krém. V hrnci rozehřejte máslo, přisypejte mouku a vytvořte jíšku. Postupně přilévejte mléko a míchejte metličkou. Rozmíchejte do hladka. Poté přisypte cukr a vanilkový cukr a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Následně krém sundejte z tepelného zdroje. V tuto chvíli je hotový. Na těsto nasáknuté mlékem poklaďte na kolečka nakrájené banány.
Zalijte je krémem a nechejte zatuhnout v lednici na hodinu. Na polevu do misky nalámejte čokoládu, zalijte smetanou a dejte rozpustit do mikrovlnky. Rozmíchejte dohladka. Dezert zalijte polevou, nechejte jej zatuhnout na dalších hodinu v lednici a po rozkrojení můžete podávat, dobrou chuť!