Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rolky s mletým masem z pánve

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rolky s mletým masem z pánve - postup přípravy

Pokud máte chuť obohatit svůj kuchařský repertoár, můžete si připravit neotřelé rolky s mletým masem. Ani nebudete potřebovat troubu, stačí vám na to obyčejná pánev.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na masovou směs

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte mouku, prášek do pečení, sůl, mléko, olej, smetanu a zamíchejte. Vypracujte hladké, hutné těsto. Pak mísu na 15 minut zakryjte fólií a nechte odležet. Poté těsto vyklopte na pomoučněný vál a vyválejte zhruba čtvercovou placku.

2. KROK

Do mísy dejte mleté maso. Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, najemno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, nasekanou petrželku a majoránku. Důkladně promíchejte.

3. KROK

Masovou směr rozložte na placku, kterou poté poté srolujte. Zarovnejte okraje a nakrájejte z rolády asi 3 centimetry silné rolky. Na pánev dejte trochu oleje a rolky z obou stran osmažte dozlatova. Pak přilijte 50 mililitrů vody, zakryjte pánev pokličkou a vařte rolky na mírném plameni cca 20 minut. Poté servírujte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů