Banánový koláč s ovesnými vločkami a kakaem - postup přípravy
Pokud hledáte chutnou sladkou tečku, po níž příliš nepřiberete, stačí si udělat tento koláček z ovesných vloček. Nemusíte do něj cpát tuny cukru a stejně vás svou chutí nezklame.
Těsto
Poleva
Ovesné vločky dejte do mísy a zalijte je horkým mlékem, promíchejte a nechejte 10 minut odstát. Mezitím vidličkou rozmělněte banány na kaši a dejte je do jiné mísy. Rozklepněte k nim vejce, přidejte špetku soli a promíchejte metličkou. Přidejte kakao, prášek do pečiva a opět promíchejte.
Smíchejte kakaovou směs s ovesnými vločkami a přelijte těsto do formy (22 x 16 cm) vymazané máslem. Těsto zarovnejte, zasypejte ho nasekanými oříšky a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 35 až 40 minut. Po dopečení připravte polevu.
Nalámanou hořkou čokoládu zalijte horkým mlékem a rozmíchejte ji do hladka. Hotovu polevu dejte do zdobícího sáčku a naaranžujte ji na hotový dezert. Nechejte zatuhnout v lednici alespoň na hodinu a můžete podávat. Dobrou chuť!