Bavorské vdolečky s marmeládou a tvarohem - postup přípravy
Velmi dobrým dezertem mohou být bavorské vdolečky zadělávané z těsta z máslem a smažené na oleji. Recept na ně nám poskytla paní Lucie Portychová.
Ingredience
Na ozdobu
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a lžíci mouky. Lehce promíchejte a nechte vzejít kvásek. Mezitím si v zadělávací míse vyšlehejte žloutky s máslem.
K vyšlehané směsi přidejte rum, trochu citronové kůry, zbytek mouky a sůl a přilijte kvásek. Rukou nebo robotem vypracujte hladké, nelepivé těsto, přikryjte ho a nechte hodinu kynout.
Vykynuté těsto vyválejte na placku o síle asi 1 centimetr. Z ní vykrájejte kolečka a nechte je ještě 10 minut kynout. Do každého kolečka udělejte prstem důlek.
Na hlubší pánvi rozehřejte olej, aby mohly vdolečky plavat. Začnete je smažit důlkem dolů. Jakmile zezlátnou, dosmažte je z druhé strany.
Vdolky dejte okapat na papírovou utěrku. Po zchladnutí dejte do důlku povidla nebo marmeládu a na vrch dejte tvaroh ušlehaný s cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.