Bebe koláč s pudinkovým krémem, polevou a oříšky - postup přípravy
Bebe koláč podle receptu od paní Jitky Kořánové je výjimečně lahodný a také extra vláčný. Jedná se o výbornou sladkou tečku ke kávě či svačince.
Těsto
Krém
Poleva
Smíchejte všechny ingredience na těsto a vypracujte hladkou hmotu, kterou následně nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte těsto 15–20 minut v troubě předehřáté na 170 °C.
Ještě vlažný koláč potřete džemem. Uvařte pudink dle návodu na sáčku a do ještě horkého pudinku vmíchejte máslo. Když je krém vlažný, rozetřete ho na koláč s džemem. Na celý koláč nakonec vyskládejte Bebe sušenky.
Koláč polijte čokoládovou polevou a posypejte namletými ořechy. Jako vhodnou alternativu místo Bebe sušenek lze použít také sušenky Lotusky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.