Benátská noc s kokosem a krémem - postup přípravy
Benátky jsou jedním z nejromantičtějších měst na světě, dezert Benátská noc vás do nich přenese s prvním zakousnutím. Lahodné a vláčné těsto se v něm snoubí s vůní kokosu a chutí jemného krému, přelitého čokoládovou polevou.
Kokosový korpus
Kakaový korpus
Krém
Sirup
Poleva
Kokosové těsto
1. Bílky postupně šlehejte, až vznikne sníh. Přidejte cukr a pokračujte ve šlehání.
2. Mouku řádně smíchejte s kokosem.
3. Směs mouky s kokosem postupně a opatrně vmíchávejte do bílkového sněhu.
4. Těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem.
5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 7 minut.
Kakaové těsto
1. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V polovině šlehání přidejte cukr.
2. Postupně zašlehejte žloutky a následně olej.
3. Mouku smíchejte s kakaem a postupně vmíchávejte do těsta. Míchejte zlehka, aby těsto zůstalo nadýchané.
4. Kakaovým těstem přelijte předpečené kokosové těsto.
5. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 8 minut.
Krém
1. Žloutky vyšlehejte s cukrem, následně přidejte mléko a škrob.
2. Želatinu připravte podle návodu a přidejte ke směsi.
3. Hrnec přeneste nad vodní lázeň a za stálého míchání ohřívejte 10 minut. Následně nechte krém vychladnout, ideálně v lednici.
4. Máslo vyšlehejte. Postupně do něj zašlehávejte vychladlý krém.
5. S poslední dávkou krému do másla zašlehejte také sušené mléko.
Poleva
1. Čokoládu nalámejte na drobné kousky a smíchejte se smetanou.
2. Rozpusťte v mikrovlnné troubě či nad vodní lázní.
3. Následně nechte polevu zcela vychladnout. Nebojte se, neztuhne.
Kakaovo-kokosový korpus otočte a kokosovou stranu potřete sirupem z vody, medu a vanilkové esence. Následně korpus otočte zpět a kakaovou stranu potřete vychlazeným krémem.
Na krém natřete čokoládovou polevu. Celý dezert zlehka posypte strouhaným kokosem a nakrájejte na jednotlivé dílky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Riuca gateste retete traditionale din Maramures