Bezlepkový vepřový guláš s jogurtovým knedlíkem - postup přípravy
Pořádný vepřový guláš se obejde i bez tuny mouky na zahuštění. Stačí dát jen dostatek cibule, stejně jako to udělala paní Lenka Matoušová, která s námi sdílela svůj osvědčený recept a jako bonus přidala jogurtové knedlíky bez mouky. Více jejích receptů můžete najít na jejím Instagramu @hrisny_lowcarb.
Ingredience
Na jogurtový knedlík
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a v hrnci na lžíci sádla orestujte doměkka. Přidejte maso nakrájené na menší kostky, které opékejte ze všech stran dozlatova.
Jakmile maso zezlátne, prolisujte k němu česnek a přisypejte podle chuti sladkou a uzenou papriku, chilli, sůl a pepř a chvilku vše zarestujte. Obsah hrnce podlijte trochou vroucí vody a vše pod pokličkou duste, dokud maso úplně nezměkne. Nakonec přidejte majoránku, promíchejte a odstavte ze sporáku.
Těsně před dovařením guláše si připravte jogurtové knedlíky. Budete na ně potřebovat klasický hrnek na kávu nebo čaj a mikrovlnnou troubu. V hrnku smíchejte jogurt, mandlovou mouku, vejce, pažitku, sůl a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte, aby se prášek do pečiva dostal do celého objemu těsta a vložte hrnek asi na 3 minuty do mikrovlnné trouby. Přesná doba pečení záleží na výkonu vaší mikrovlnky, někdo může mít hotovo už za 1,5 minuty.
Hotový knedlík vyklopte z hrníčku, rozkrájejte ho na 3 až 4 plátky a podávejte spolu s vepřovým gulášem, ozdobeným kroužky cibule a posypaným pažitkou.