Bleskový recept na chutné kuřecí maso se zelím, vskutku připravené za pár minut - postup přípravy
Pokud přemýšlíte nad jednoduchým, rychlým a poměrně levným jídlem, které připravíte i z lehce sehnatelných surovin, vyzkoušejte tento recept. Ten totiž všechny tyto podmínky s přehledem splňuje, a navíc se jedná o skutečnou dobrotu, která řádně zasytí. Nevěříte? Pusťte se do vaření a za několik málo minut se o tom můžete sami přesvědčit.
Ingredience
Celý postup přípravy tohoto pokrmu je velmi jednoduchý a skládá se z několika základních a nenáročných kroků. Prvním z nich je příprava stehen. Ty nejdříve řádně omyjte a případně očistěte od tukových vláken a dalších nedokonalostí. Poté je rovnoměrně potřete rozpuštěným máslem, osolte ze všech stran a přidejte rajčatovou pastu i koření na kuře.
To si můžete vybrat hned z několika druhů, nejlépe se však hodí koření na pečené či grilované kuře, nebo kuře na bylinkách. Podle chuti však také můžete přidat i jiné druhy koření, jako například různé sušené bylinky, mletou papriku a pepř, nebo dokonce také čili, díky čemuž získá celý pokrm pořádný říz.
Když máte stehna připravená, nechte je chvilku „odpočívat“ v hotové směsi koření, čímž se maso míně namarinuje. Mezitím se přesuňte k dalšímu kroku, kterým je příprava zelí. To si také nejdříve ze všeho řádně omyjte vlažnou vodou a podle potřeby odstraňte jeho první listovou vrstvu. Poté zelí nakrájejte po celé šířce na několik centimetrů silná kolečka.
Poté si vezměte pečící plech či jánskou mísu, jejíž dno pomažte rostlinným olejem a rovnoměrně na ni uložte kolečka ze zelí. Ty poté postupně také mírně potřete olejem, osolte je a přidejte koření podle chuti. Opět můžete volit mezi nejrůznějšími druhy od bylinek až po namíchané koření na zeleninu. Klidně ale můžete přidat to stejné, co na kuřecí maso.
Poté na připravená kolečka zelí ložte namarinovaná kuřecí stehna a celý plech či zapékací mísu vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů, kde pečte zhruba 45-50 minut podle potřeby. Ke konci můžete stupně klidně mírně zvýšit, čímž se kůže na masu krásně zapeče a bude tak akorát křupavá. Nakonec pokrm pouze vyjměte z trouby a můžete podávat. Velmi dobře se hodí například k rýži.
Náš tip: Místo kuřecích stehen můžete také dle potřeby použít i libové vepřové, nebo dokonce hovězí či králičí maso. Také můžete dle libosti kombinovat chutě a experimentovat s kořením, díky čemuž vznikne pokaždé jiná a zcela originální verze tohoto pokrmu.