Bochánky z mletého masa se zeleninou a sýrem - postup přípravy
Dnes vám představujeme originální recept na chutné bochánky z mletého masa se zeleninou a sýrem. Toto jídlo je neuvěřitelně chutné, vydatné a zároveň šťavnaté. Jeho příprava je velmi snadná a potřebovat budete jen základní suroviny, které má skoro každý doma. Tuto dobrotu můžete podávat s čerstvým letním salátem.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Osmažte ji na rozpálené pánvi s rostlinným olejem, dokud nezíská hezkou hnědou barvu.
Vařená vejce oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vložte je do misky, dochuťte solí a přidejte k nim smetanu. Všechny ingredience řádně promíchejte. Nastrouhejte také sýr a dejte jej bokem. Dále si oloupejte brambory a také je nastrouhejte. Přebytečnou vodu z nich vymačkejte do papírového ubrousku.
Mleté maso dejte do samostatné misky a přidejte k němu syrová vejce. Maso podle chuti dochuťte solí a mletým černým pepřem a všechny ingredience dobře promíchejte.
Připravte si vhodnou zapékací formu a lehce ji vymažte olejem. Z mletého masa tvarujte kuličky, vkládejte je do formy na pečení a poté je jemně stlačte, aby se na ně daly navrstvit další suroviny. Na mleté maso položte smaženou cibuli a poté 1 lžíci nastrouhaných brambor. Následně přidejte i lžíci směsi s vejci a smetanou a na závěr posypte štědrou porcí strouhaného sýra. Můžete dochutit špetkou soli a mletého černého pepře.
Formu na pečení zakryjte hliníkovou fólií. Pečte v předehřáté troubě na 180 ° C po dobu 35-40 minut. Doba pečení závisí na výkonu vaší trouby. Jakmile sýr zezlátne, máte hotovo.
Podávejte se salátem nebo nějakou vhodnou omáčkou.