Bonbóny z kondenzovaného mléka a bílé čokolády - postup přípravy
Pozoruhodný a extra rychlý dezert můžete mít hotový za pár minut práce. Připravit tyto bonbóny vlastně není žádná výzva a je to jen o originálním a zajímavém nápadu. Vytvořte si vlastní domácí bonboniéru jen ze dvou základních surovin, které můžete doplnit ořechy, rozinkami, ale nejrůznějšími jinými druhy sušeného ovoce nebo třeba i lentilkami. Popusťte uzdu fantazii a určitě vymyslíte bezpočet různých variací.
Ingredience
Kondenzované mléko vlijte do rendlíku a zahřívejte ho na sporáku za stálého míchání tak dlouho, dokud nezíská konzistenci hustého pudinku.
Do kondenzovaného mléka vsypte na kostičky nalámanou bílou čokoládu a opět zahřívejte a míchejte, dokud se nerozpustí a nesjednotí se s mlékem do homogenní hmoty.
Do směsi kondenzovaného mléka a čokolády vmíchejte celé poloviny vlašských ořechů a sušené rozinky.
Hotovou hmotu vyklopte do silikonové formy na biskupský chlebíček a rovnoměrně ji rozprostřete do rovné vrstvy po celé ploše jejího dna.
Dezert ve formě vložte do lednice asi na 1 hodinu vychladit a ztuhnout. Vychlazený a ztuhlý jej vyloupněte z formy.
Ostrým nožem ztuhlou hmotu příčně nakrájejte nejprve na štangličky a ty pak rozdělte na malé kostky. Vyskládejte je na tácek a podávejte.