Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bonbóny z kondenzovaného mléka a bílé čokolády

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Bonbóny z kondenzovaného mléka a bílé čokolády - postup přípravy

Pozoruhodný a extra rychlý dezert můžete mít hotový za pár minut práce. Připravit tyto bonbóny vlastně není žádná výzva a je to jen o originálním a zajímavém nápadu. Vytvořte si vlastní domácí bonboniéru jen ze dvou základních surovin, které můžete doplnit ořechy, rozinkami, ale nejrůznějšími jinými druhy sušeného ovoce nebo třeba i lentilkami. Popusťte uzdu fantazii a určitě vymyslíte bezpočet různých variací.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kondenzované mléko vlijte do rendlíku a zahřívejte ho na sporáku za stálého míchání tak dlouho, dokud nezíská konzistenci hustého pudinku.

2. KROK

Do kondenzovaného mléka vsypte na kostičky nalámanou bílou čokoládu a opět zahřívejte a míchejte, dokud se nerozpustí a nesjednotí se s mlékem do homogenní hmoty.

3. KROK

Do směsi kondenzovaného mléka a čokolády vmíchejte celé poloviny vlašských ořechů a sušené rozinky.

4. KROK

Hotovou hmotu vyklopte do silikonové formy na biskupský chlebíček a rovnoměrně ji rozprostřete do rovné vrstvy po celé ploše jejího dna.

5. KROK

Dezert ve formě vložte do lednice asi na 1 hodinu vychladit a ztuhnout. Vychlazený a ztuhlý jej vyloupněte z formy.

6. KROK

Ostrým nožem ztuhlou hmotu příčně nakrájejte nejprve na štangličky a ty pak rozdělte na malé kostky. Vyskládejte je na tácek a podávejte.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů