Borůvkové pohárky s banánem a tvarohovým krémem - postup přípravy
Léto je teprve za dveřmi, ale rtuť teploměru stoupá k letním teplotám už nyní, což si žádá odlehčený a svěží jídelníček. Vyzkoušejte po obědě dezert v podobě těchto lahodných a svěžích pohárků podle receptu od paní Vladimíry Bosákové.
Ingredience
Borůvky vsypte do hrnce, přilijte kapku vody a nechte je vařit, dokud se nerozpadnou a nezhoustnou. Pokud chcete, můžete je trochu osladit. Po dovaření je odstavte ze sporáku a nechte je vychladnout.
V misce smíchejte smetanu ke šlehání s plnotučným tvarohem a obojí společně vyšlehejte do pevného krému.
Připravte si pohárky nebo mističky. Na dno každého z nich nalijte trochu vychladlého borůvkového rozvaru, poklaďte na něj piškoty a na ně navršte trochu tvarohového krému. Na něj vyskládejte na kolečka pokrájený banán, na něj opět piškoty a poslední, tentokrát vyšší vrstvu tvarohu.
Pohárky ozdobte strouhanou čokoládou. Dejte je vychladit a uležet do lednice, aby piškoty natáhly vlhkost a změkly, a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.