Borůvkové řezy s jogurtem a tvarohem - postup přípravy
Základ na skvělé borůvkové řezy lze udělat z jednoduchého těsta, náplň kombinuje borůvky, tvaroh a jogurt. Recept na svůj oblíbený moučník nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Na piškot
Na náplň
Celá vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte mouku a prášek do pečiva a ještě pár minut šlehejte. Těsto nalijte do formy, kterou jste předtím vyložili pečicím papírem.
Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto, dokud nebude hotové, kontrolujte pohledem a hmatem. Nechte vychladnout a potřete ho libovolnou marmeládou, ideální je borůvková.
Mírně rozmačkejte borůvky, aby pustily trochu šťávy, ale nebyly na kaši. Jogurt, tvaroh i zakysanou smetanu smíchejte, přidejte borůvky a cukr podle chuti.
Oba ztužovače prošlehejte se 100 mililitry vody, pak je přimíchejte k náplni a hned ji natřete na piškot. Ušlehejte podle návodu šlehačku v prášku, potřete jí vršek moučníku a dejte dezert ztuhnout do lednice. Nakrájejte ho pak na kostky a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.