Božské langoše v několika krocích - postup přípravy
Langoše jsou v Česku mezi lidmi velmi oblíbené. Prodávají se zejména ve stáncích na nejrůznějších společenských akcích. Omamná vůně česneku, kečupu a sýra naláká mnoho hladových mlsných jazýčků. My jsme však pro vás připravili jeden z nejlepších receptů na domácí langoše. Až je ochutnáte, už si žádné jiné nikde nekoupíte. Udělejte si radost nadýchaným těstíčkem plněným mnoha dobrotami.
Těsto
Kvásek
Ochucení
Nejprve začněte přípravou kvásku. Do hrnku si nalijte mléko, to zahřejte mírně v mikrovlnce, přidejte lžičku cukru a rozdrobte v něm i čerstvé droždí. Poté hrníček přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte vzejít. To bude trvat zhruba půl hodiny.
Po uplynutí doby se pusťte do těsta. Do velké mísy si prodejte hladkou mouku, přidejte vzešlý kvásek, mléko, slunečnicový olej, zakysanou smetanu, jedlou sodu a sůl. Vypracujte ideálně rukama měkké a homogenní těsto, které by nemělo lepit. Z těsta vytvořte bochník, přikryjte v míse utěrkou a nechte v teple kynout alespoň hodinu. Až hmota na langoše zdvojnásobí objem, můžete pokračovat.
Vykynuté těsto vyjměte na vál a rozdělte ho na několik menších částí. Z těch tvořte placky o velikosti zhruba dvou dlaní. Také si v pánvi rozpalte slunečnicový olej a v něm následně langoše smažte do zlatova z obou stran. Upečené těsto vyjměte a odsajte přebytečný tuk.
Langoše podávejte pomazané česnekem, kečupem a posypané tvrdým sýrem. Výborné budou i potřené zakysanou smetanou. Přejeme dobrou chuť!