Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboračka s houbami a uzeným masem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Bramboračka s houbami a uzeným masem - postup přípravy

Klasická bramboračka s houbami je neodmyslitelná klasika českých kuchyní. Pokud do ní navíc přidáte uzené maso, stejně jako paní Marie Kopalová, od níž máme tento recept, získá polévka neopakovatelný šmrnc.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Nadrobno nasekanou cibulku osmahněte spolu s kostičkami slaniny na trošce sádla dozlatova. Zaprašte ji hladkou moukou, nechte ji trochu opražit v tuku a zalijte ji vodou. Důkladně mouku ve vodě rozmíchejte.

2. KROK

Do hrnce přidejte uzené žebro, očištěné a na kostky pokrájené brambory, kořenovou zeleninu a houby (pokud používáte sušené, předem je namočte a do polévky je přidejte i s vodou z namáčení). Dodejte nové koření, bobkový list, kmín, sůl (té dejte jen maličko, uzené maso je slané samo o sobě) a pepř a vařte tak dlouho, dokud brambory a maso nezměknou.

3. KROK

Uvařené maso vyjměte z hrnce, nakrájejte ho na kousky a vraťte ho zpátky do polévky. Podle chuti polévku dosolte, připepřete a přidejte také prolisovaný česnek a sušenou majoránku. V tu chvíli už ji nevařte, jen ji nechte pod pokličkou asi 5 minut odpočinout, aby se majoránka s česnekem rozvoněly, a podávejte.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů