Bramboráčky s vepřovou směsí s paprikou - postup přípravy
Bramboráky mohou sloužit jako samostatný pokrm, ale i jako příloha k různým gulášům a směsím, jako je ta z vepřového masa a paprik v rajčatové omáčce podle receptu paní Andy Chudobové. Recept je snadný a rychlý na přípravu a výsledek je velmi chutný. S bramboráky coby přílohou navíc dokonale ladí.
Vepřová směs s paprikou
Bramboráčky
Brambory nastrouhejte, trochu je osolte a nechte chvíli stát, aby pustily šťávu. Poté je slijte a důkladně vymačkejte. Přidejte k nim dvě vajíčka, sůl, pepř, drcený česnek, strouhanku a majoránku. Vypracujte těsto, které naběračkou dávkujte na pánev s trochou rostlinného oleje. Bramboráky smažte na středním ohni po obou stranách dozlatova.
Cibuli nakrájejte na kostičky a na pánvi s trochou oleje ji osmahněte dozlatova. Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso a jemně nakrájený česnek, nechte ho lehce zezlátnout a podlijte trochou rajčatového protlaku. Chvilku nechte probublat, ochuťte solí, pepřem, worcesterovou omáčkou a dalším kořením, které máte rádi. Hodí se třeba grilovací koření a mletá sladká paprika. Podlijte vše trochou vody a duste doměkka. Nakonec přidejte na kousky pokrájenou papriku a nechte ji ve směsi chvilku vařit. Nakonec omáčku zahustěte škrobem, jíškou nebo směsí vody a hladké mouky, provařte a podávejte.