Bramboráky po anglicku se strouhaným sýrem - postup přípravy
V případě, že patříte mezi milovníky bramboráků, neváhejte vyzkoušet tento recept. Obsahují lahodný sýr, který jim dodá jemnou konzistenci a zajímavou chuť.
Ingredience
Brambory oloupejte a nastrouhejte. Do mísy s bramborami vlijte ledovou vodu a nechte je odpočívat po dobu 5–10 minut.
Poznámka: Brambory je dobré ponořit do ledové vody proto, aby došlo k rozpuštění přebytečného bramborového škrobu.
Po této době brambory vyjměte a vodu slijte. Brambory důkladně vymačkejte a osušte čistou utěrkou nebo papírovými ubrousky.
V pánvi rozehřejte olej a brambory mírně osmažte – potrvá to asi 5 minut. Při smažení brambory stále promíchávejte a následně je dejte zpět do mísy, kde je osolte a opepřete. Nechte brambory vychladnout a nastrouhejte sýr nahrubo.
Nastrouhaný sýr přisypte k bramborám a všechny ingredience důkladně zamíchejte. Nakonec přimíchejte také mouku.
Poznámka: Ze vzniklé směsi uděláte asi 9 bramboráků. Pokud uděláte bochánky na bramboráky menší, můžete získat až 15 kusů.
Pomocí rukou vytvořte ze směsi malé bochánky a smažte je v rozpáleném oleji do hněda.
Tip: Hotové bramboráky po anglicku můžete podávat s lahodnou smetanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Жизнь на юге Англии