Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky s mletým masem a majoránkou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Bramboráky s mletým masem a majoránkou - postup přípravy

Bramboráky s mletým masem podle Youtube kanálu Recepty bez brepty jsou křupavé a uvnitř šťavnaté. Pokrm můžete podávat samostatně i jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Do brambor vsypte pepř, majoránku, sůl, nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Nakonec přidejte vejce a směs důkladně zamíchejte. 

2. KROK

Do brambor přidejte mleté maso, znovu zamíchejte a směs nechte 10 minut odpočívat. Ze směsi odebírejte pomocí lžíce menší kousky a vkládejte je do rozpálené pánve s olejem a sádlem. 

3. KROK

Na pánvi z masové směsi vytvářejte placky velikosti dlaně, které smažte z každé strany přibližně 4 minuty dozlatova. 

Tip: Po usmažení bramboráky s mletým masem odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Pokrm podávejte se sterilovaným zelím, nakládanými okurkami, kozími rohy a sterilovanou paprikou. 

Poznámka: Bramboráky servírujte posypané čerstvou nasekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů