Bramboráky s mletým masem a majoránkou - postup přípravy
Bramboráky s mletým masem podle Youtube kanálu Recepty bez brepty jsou křupavé a uvnitř šťavnaté. Pokrm můžete podávat samostatně i jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Ingredience
Brambory oloupejte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Do brambor vsypte pepř, majoránku, sůl, nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Nakonec přidejte vejce a směs důkladně zamíchejte.
Do brambor přidejte mleté maso, znovu zamíchejte a směs nechte 10 minut odpočívat. Ze směsi odebírejte pomocí lžíce menší kousky a vkládejte je do rozpálené pánve s olejem a sádlem.
Na pánvi z masové směsi vytvářejte placky velikosti dlaně, které smažte z každé strany přibližně 4 minuty dozlatova.
Tip: Po usmažení bramboráky s mletým masem odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokrm podávejte se sterilovaným zelím, nakládanými okurkami, kozími rohy a sterilovanou paprikou.
Poznámka: Bramboráky servírujte posypané čerstvou nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty