Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky se salámem a česnekem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramboráky se salámem a česnekem - postup přípravy

Hledáte-li recept na jednoduchý a rychlý oběd nebo snadnou večeři, můžete se nechat inspirovat receptem podle paní Dany L. Bramboráky připravíte během chviličky a opravdu si na nich pochutnáte.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte je nadrobno. Následně je smíchejte v míse s mlékem, hladkou moukou, vejci a prolisovaným česnekem. 

Poznámka: Pokud by brambory pustily příliš šťávy, z mísy ji odlijte.

2. KROK

Do směsi přisypte sůl, černý pepř, nadrobno nakrájený salám a majoránku. Všechny ingredience důkladně zamíchejte. 

Poznámka: V případě, že by bylo těsto příliš řídké, můžete ho zahustit trochou mouky.

3. KROK

Na pánvi rozehřejte trochu sádla a z mísy odeberte naběračku těsta, kterou rovnoměrně rozprostřete po dni pánve vymazané sádlem. Bramboráky se salámem smažte z každé strany přibližně 2 minuty, dozlatova. 

4. KROK

Tip: Dbejte na to, aby byla pánev tukem vymazaná před každým přidáním těsta. Díky tomu se bramboráky usmaží rovnoměrně.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů