Bramboráky se salámem a česnekem - postup přípravy
Hledáte-li recept na jednoduchý a rychlý oběd nebo snadnou večeři, můžete se nechat inspirovat receptem podle paní Dany L. Bramboráky připravíte během chviličky a opravdu si na nich pochutnáte.
Ingredience
Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte je nadrobno. Následně je smíchejte v míse s mlékem, hladkou moukou, vejci a prolisovaným česnekem.
Poznámka: Pokud by brambory pustily příliš šťávy, z mísy ji odlijte.
Do směsi přisypte sůl, černý pepř, nadrobno nakrájený salám a majoránku. Všechny ingredience důkladně zamíchejte.
Poznámka: V případě, že by bylo těsto příliš řídké, můžete ho zahustit trochou mouky.
Na pánvi rozehřejte trochu sádla a z mísy odeberte naběračku těsta, kterou rovnoměrně rozprostřete po dni pánve vymazané sádlem. Bramboráky se salámem smažte z každé strany přibližně 2 minuty, dozlatova.
Tip: Dbejte na to, aby byla pánev tukem vymazaná před každým přidáním těsta. Díky tomu se bramboráky usmaží rovnoměrně.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.