Bramborová polévka s párky a zeleninou - postup přípravy
Zahřejte se vitamínovou bombou v podobě bramborové polévky s párky. Recept připravíte během půl hodiny a polévku můžete podávat nejen k obědu, ale také si na ní můžete pochutnat jako na lehké večeři či svačince během dne.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Očistěte také pórek a jeho polovinu nakrájejte na kolečka. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky.
Nyní nakrájejte párky na kolečka a nakrájejte také omytou petrželku. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte na něm pórek, mrkev a brambory – potrvá to asi 4 minuty.
Ingredience v hrnci následně zalijte vodou s bujonem a pepřem a vše zamíchejte. Směs vařte do změknutí, tedy asi 15–20 minut. Po této době zeleninu rozdrťte šťouchadlem na brambory a přidejte k ní párky a petrželku.
Vše v hrnci zalijte mlékem a zamíchejte. Vařte ještě dalších 5 minut a podávejte.
Tip: Polévku můžete servírovat s petrželkou na povrchu.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CookBakery