Bramborové bochánky s uzeninou a sýrem - postup přípravy
Pokud vám někdy zbude z oběda bramborová kaše, vyzkoušejte z ní připravit báječné zapečené bochánky podle receptu od paní Petry Pospíchalové.
Ingredience
Bramborovou kaši vložte do misky. Salám nakrájejte na kostičky nebo nahrubo nastrouhejte. Váš oblíbený polotvrdý sýr nastrouhejte nahrubo a obojí smíchejte s kaší. Přisypejte sušené bylinky a sušený česnek a vše důkladně promíchejte. Přisypejte trochu polohrubé mouky tak, abyste vytvořili hutné a soudržné těsto.
Připravte si plech na pečení pokrytý pečicím papírem. Z bramborového těsta odebírejte lžící kousky a vyhazujte je na plech v podobě menších hromádek. Plech s bochánky vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte je asi 15 až 20 minut dozlatova.
Hotové bochánky ihned podávejte, dokud se sýr krásně táhne, a na talíři je doplňte o čerstvý zeleninový salát.