Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové křápance

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborové křápance - postup přípravy

Křápance jsou placky z těsta, které znáte na bramboráky. Nesmaží se však v pánvi na oleji, ale nasucho na rozpálené plotýnce, díky čemuž získají nádherně křupavou kůrčičku. Svůj osvědčený recept s námi sdílela paní Jaroslava Slavíková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte polovinu z nich nahrubo a druhou polovinu najemno. Smíchejte je v míse, vymačkejte z nich přebytečnou šťávu a přidejte vejce, koření a tolik hladké mouky, abyste vytvořili ne moc hutné, ale soudržné těstíčko.

Pokud máte ve zvyku přidávat do bramboráků strouhanku, tady ji vynechte. Protože se budou placky péct nasucho, budou křupavé i bez ní.

2. KROK

Čistou litinovou plotýnku otřete vlhkým hadrem, lehce namočeným v oleji. Na takto připravenou plotýnku udělejte z těsta pár menších placiček, které nasucho opečte z obou stran dozlatova. Po dopečení každý křápanec potřete rozpuštěným máslem a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů