Bramborové křupky s kořením a bylinkami - postup přípravy
Nevíte-li, na čem si pochutnat jen tak u televize, máme pro vás tip. Připravte si recept na bramborové křupky, které vás ohromí svou jednoduchou přípravou a skvělou chutí.
Těsto
Dip
V osolené vodě s kmínem vařte oloupané brambory 15–20 minut. Poté je sceďte a v míse rozšťouchejte společně s mlékem.
Do těsta vmíchejte cukr, sušený česnek a jedno vejce. Přidejte následně omytou nasekanou petrželku se solí, droždím a červenou paprikou. Směs zasypte moukou a vymíchejte těsto, které nechte kynout pod pokličkou 60–90 minut.
Poznámka: Trochu mouky si nechte bokem na závěrečné přidání do těsta po jeho vykynutí.
Vykynuté těsto promíchejte a vmíchejte do něj zbytek mouky. Těstem naplňte cukrářský sáček, který umístěte nad hrnec s vroucím olejem, do kterého z něj těsto pomalu vytlačujte. Každou porci křupek smažte 3–4 minuty, dozlatova.
Poznámka: Kousky těsta do vody odstřihávejte pomocí nůžek tak, jak je ukázáno na videu níže. Usmažené kousky těsta odkládejte na papírový ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Nyní vytvořte dip smícháním zakysané smetany, nastrouhaného česneku, worcestrové omáčky a nasekané petrželky.
Poznámka: Bramborové křupky servírujte společně se smetanovým dipem.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Просто и Доступно