Bramborové noky se špenátem a kuřecím masem - postup přípravy
Domácí varianta omáčky na bramborové noky je tak snadná a rychlá, že ji zvládnete doslova za pár minut. Pokud navíc použijete předem uvařené či upečené kuřecí maso, je jeho příprava podle receptu od paní Ilony Šimůnkové doslova dílem pár okamžiků; a chutná luxusně.
Ingredience
Bramborové noky uvařte v osolené vodě doměkka. Špek nakrájejte na drobné kostičky a zahřívejte ho ve větší pánvi, dokud nepustí tuk. Mezitím očistěte a najemno nasekejte cibulku, kterou nechte osmahnout dorůžova v tuku, který pustil špek.
Jemně cibulku osolte, aby se rychleji osmažila, přidejte prolisovaný či nastrouhaný česnek a pokrájené kuřecí maso. Pečte, dokud maso nezezlátne, podle chuti ho osolte a opepřete. Pokud špek pustí tuku málo, přidejte do pánve podle potřeby trochu oleje nebo másla.
Když je maso hotové, přisypejte k němu povařené a okapané noky. Dále přihoďte listový špenát, vše zalijte smetanou a nechte vše provařit, dokud se ze smetany neodpaří voda a nezískáte hustou omáčku, která tak akorát obalí noky, maso i špenát.
Podle potřeby vše ještě trochu osolte a opepřete, případně ochuťte jiným svým oblíbeným kořením, promíchejte a podávejte. Pokud chcete, můžete před podáváním noky posypat trochou strouhaného parmazánu.