Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové řízečky se sýrem a šunkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bramborové řízečky se sýrem a šunkou - postup přípravy

Bramborové řízečky jsou křupavé na povrchu a jemné uvnitř. Vyzkoušejte originální alternativu tradiční pochoutky z masa, která se hodí i ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Náplň

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupané brambory nakrájejte na menší kousky, které vařte v osolené vodě 15–20 minut, doměkka. Poté je slijte, rozšťouchejte a smíchejte s nastrouhaným sýrem. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte pepř, nasekanou petrželku a poté z ní odebírejte množství o velikosti dlaně, z kterého vytvořte placičku. Tu pokryjte plátkem šunky, plátkem sýra a náplň do bramborového těsta zabalte. 

3. KROK

Postup opakujte, dokud budete mít ingredience a poté všechny bramborové řízečky obalte v rozšlehaných vejcích a strouhance. 

4. KROK

Pokrm následně smažte v rozpáleném oleji 3–5 minut z všech stran, dozlatova. 

Tip: Řízečky z brambor odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette di Casa Mia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů