Bramborový nákyp s párky v rajčatové omáčce a sýrem - postup přípravy
Pokud hledáte nápad na rychlou, ale chutnou večeři, toto je recept, který jste postrádali. Vyžaduje jen snadno dostupné přísady a krátký čas na přípravu. Zamilujete si jej i vy.
Ingredience
Párky si nakrájejte na stejně velká kolečka a nechte je krátce opéct na pánvi. Pokud pustí hodně tuku, je možné jej slít a nepoužívat jej ve zbytku receptu – tak bude celý recept ještě dietnější. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Rozpalte pánev s trochou rostlinného oleje a orestujte na ní cibuli, dokud trochu nezměkne. Poté přidejte párky, rajčatovou omáčku a vodu. Dobře promíchejte a ochuťte solí, mletým černým pepřem a sušenou petrželkou. Povařte asi 5 minut na středním plameni.
Brambory si oloupejte, nakrájejte na kostky nebo plátky a uvařte do měkka v hrnci s osolenou vodou. Uvařené brambory sceďte a vložte do hluboké mísy. Dochuťte solí a mletým černým pepřem (podle chuti). Přidejte sušené mléko a kukuřičný škrob. Ingredience zapracujte pomocí mačkadla na brambory a vytvořte hustou bramborovou kaši. Nakonec do ní přidejte vejce a podle potřeby také vodu.
Navrch dejte plátkový sýr. Povrch můžete dozdobit bylinkami nebo jiným kořením dle vaší chuti. Celou zapékací misku dejte zapéct do trouby na 200 stupňů asi na 20 minut – dokud sýr nezhnědne.