Bramborový salát podle německé receptury - postup přípravy
Pokud máte v zásobě brambory a hledáte inspiraci, co z nich připravit, vyzkoušejte tento německý bramborový salát. Nepotřebujete na něj žádné speciální ingredience, ale o to více se vám odvděčí svou výslednou chutí.
Salát
Zálivka
Brambory uvařte ve slupce do změknutí tak, jak jste zvyklí. Jakmile vychladnou, oloupejte je a nakrájejte na menší kousky. Dejte je do větší mísy, ve které budete salát připravovat. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na malé proužky. Dejte ji do menší mísy, přidejte k ní cukr, sůl, ocet a zalijte ji horkou vodou. Promíchejte ji a nechejte ji na 10 až 15 minut odpočívat.
Nakládané okurky nakrájejte na malá kolečka a dejte je do mísy k bramborám. Odleželou cibuli sceďte a vymačkejte, poté ji přidejte do mísy s brambory. Kopr i petrželku důkladně omyjte a nasekejte je nadrobno, opět je přidejte k bramborám. Nyní vytvořte tuhou zálivku. Do šlehací nádoby nalijte plnotučné mléko a přidejte k němu rostlinný olej.
Obojí spolu důkladně promixujte. Poté do směsi přidejte sůl, mletým černý pepř, granulovaný česnek, ocet a hořčici. Znovu směs promixujte, dokud se všechny suroviny nespojí. Poté ji přidejte do salátu a důkladně ho promíchejte. Následně máte hotovo a salát můžete podávat, dobrou chuť!