Bramborový salát se salámem a vejcem - postup přípravy
Bramborový salát se salámem a vejcem je klasická tradiční příloha na štědrovečerní večeři. Připravte tento propracovaný, avšak snadný recept podle paní Jany Šulcové.
Ingredience
Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte je na malé kostičky. Přendejte je do větší mísy a přidejte k nim najemno nakrájenou cibuli a kyselé okurky.
Mrkev, celer a petržel nakrájejte na malé kostičky. Vložte je do hrnce s osolenou vodou a na mírném plameni je vařte do změknutí. Zeleninu sceďte a nechte ji zcela vychladnout, poté ji přidejte do mísy.
Uvařená vejce natvrdo oloupejte a nakrájejte je spolu se salámem na malé kostičky. Hrášek sceďte a přidejte ho do mísy. Poté přilijte majonézu a lžíci hořčice.
Vše dochuťte solí a pepřem. Salát důkladně, ale velmi opatrně promíchejte, dokud se všechny ingredience nepropojí.
Salát můžete ihned podávat, avšak lépe bude chutnat, když ho necháte chvíli odležet. Před servírováním ho můžete ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.