Brambory nakyselo s vařeným vejcem - postup přípravy
Občas na přípravu plnohodnotné večeře nezbývá moc času, vyzkoušejte proto rychlé brambory nakyselo podle receptu paní Jany Podolákové Burkartové. Na jejich přípravu potřebujete pouze pár běžných surovin, které máte jistě doma.
Ingredience
Oloupané brambory nakrájejte na silnější plátky. Osolte, okořeňte směsí koření, dle vašich preferencí a opečte z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji.
Mrkev nakrájejte na tenké nudličky a restujte společně s bramborami. Poté zalijte vývarem, přidejte bobkový list, kuličky pepře a nového koření. Duste, dokud nejsou brambory měkké.
Změklé brambory vyjměte. Vývar dolejte smetanou a lehce zahustěte lžící mouky. Nechte lehce provařit.
Omáčku dochuťte špetkou cukru a ovocným octem. Podávejte s vařeným vejcem, posypané nahrubo nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.