Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané okurky s česnekem a koprem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Nakládané okurky s česnekem a koprem - postup přípravy

Připravte si domácí pochoutku s bohatou, výraznou a osvěžující chutí. Nakládané okurky s česnekem a koprem jsou klasikou, která skvěle doplní saláty i maso.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky důkladně omyjte a ponořte je do studené vody na 1–2 hodiny. Díky tomu budou pevné a křupavé. Poté začněte s plněním sterilizované sklenice. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit jednu třílitrovou sklenici.

2. KROK

Dno sklenice pokryjte překrojeným stroužkem česneku, oloupanou špičkou křenu, květy kopru a naplňte ji okurkami, světlejším koncem směrem nahoru.  

Tip: Aby okurky ve sklenici neplavaly, vložte je do ní natěsno. 

3. KROK

Zbytek křenu nakrájejte na čtyři kusy, z nichž dva přidejte do sklenice, společně půlkou křenového listu, polovinou hlávky česneku, květy kopru a dalšími okurkami. 

4. KROK

Do sklenice vložte druhou polovinu hlávky česneku se zbytkem křenu, okurek, křenového listu a připravte nálev. 

Tip: Před plněním sterilizujte sklenici i víčko. Díky tomu zabráníte znehodnocení obsahu nádoby bakteriemi.

5. KROK

Do hrnce vlijte vodu, smíchejte ji se solí a nálev vařte 1–2 minuty. Poté ho nechte chladnout 10 minut a vlijte ho do sklenice tak, aby byly okurky zcela ponořené. 

Poznámka: Pokud by některá z okurek nebyla ponořená, mohla by zplesnivět.

6. KROK

Sklenici volně přiklopte víčkem, dokud zcela nevychladne. Poté víčko utáhněte a sklenici nechte stát na teplém místě po dobu 2–3 dní, před konzumací jejího obsahu. 

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Kuchnia Pyszności

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů