Bramborové špalíčky se zelím, pórkem a uzeným masem - postup přípravy
Tento pokrm z jedné pánve se hodí, kdykoliv se dostanete do časového presu, a přesto byste rádi snědli něco chutného a výživného. O svůj oblíbený recept na ně se s námi podělila paní Hana Petrášová.
Ingredience
Bramborové špalíčky
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka, nechte je vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte je najemno. K bramborům přidejte vejce a mouku a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Vypracujte z něho válečky, které rozkrájejte na špalíčky a nechte vařit v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
Poznámka: Případně lze využít zbytky bramborového knedlíku z předchozího oběda.
Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na čtvrtkolečka a nechte ji na směsi másla a rostlinného oleje osmažit dorůžova. Přidejte na kostičky pokrájené uzené maso a pokračujte v opékání, dokud maso nezezlátne.
Nakonec do směsi přihoďte nakrájené bramborové špalíčky a také syrové kysané zelí, které předem slijte z nálevu a pokrájejte ho na menší kousky. Směs důkladně promíchejte, podle chuti osolte a opepřete, přidejte na proužky pokrájený kousek pórku a ještě chvíli opékejte.
Hotovou bramborovou směs rozdělte na talíře, doplňte ji podle chuti nakládanou zeleninou a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.