Broskvová bábovka s karamelem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci pro přípravu nepečeného dezertu, broskvová bábovka je to pravé. Pochoutka má jemnou strukturu, osvěžující chuť a je hotová za chvíli.
Ingredience
Broskve slijte, nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s kondenzovaným mlékem. Směs rozmixujte dohladka a smíchejte ji s mlékem.
Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr, do kterého vmíchejte asi 2 lžíce vody.
Poznámka: Po přidání vody bude karamel pravděpodobně prskat a srazí se. Jedná se o normální jev. Sraženiny se při dalším zahřívání rozpustí.
Karamelem pokryjte dno i stěny formy na bábovku a v samostatné míse smíchejte 100 ml vody s želatinou, kterou v ní nechte rozpustit. Želatinu vmíchejte do broskvové směsi a vzniklé těsto nalijte do formy.
Broskvovou bábovku vložte na 5 hodin do lednice a poté ji vyklopte na servírovací talíř.
Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky. Můžete ho posypat trochou moučkového cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: schöne desserts

