Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvová bábovka s karamelem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Broskvová bábovka s karamelem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci pro přípravu nepečeného dezertu, broskvová bábovka je to pravé. Pochoutka má jemnou strukturu, osvěžující chuť a je hotová za chvíli.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Broskve slijte, nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s kondenzovaným mlékem. Směs rozmixujte dohladka a smíchejte ji s mlékem. 

2. KROK

Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr, do kterého vmíchejte asi 2 lžíce vody. 

Poznámka: Po přidání vody bude karamel pravděpodobně prskat a srazí se. Jedná se o normální jev. Sraženiny se při dalším zahřívání rozpustí.

3. KROK

Karamelem pokryjte dno i stěny formy na bábovku a v samostatné míse smíchejte 100 ml vody s želatinou, kterou v ní nechte rozpustit. Želatinu vmíchejte do broskvové směsi a vzniklé těsto nalijte do formy.

4. KROK

Broskvovou bábovku vložte na 5 hodin do lednice a poté ji vyklopte na servírovací talíř. 

Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky. Můžete ho posypat trochou moučkového cukru.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: schöne desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů