Broskvová buchta s kefírem a čokoládou - postup přípravy
Broskvová buchta s kefírem a čokoládou je vláčná, nadýchaná a ideální jako moučník ke kávě, ve všední den i na oslavách. Potěší vás osvěžující chutí a šťavnatou náplní.
Základ
Zdobení
Vejce vyšlehejte se solí a cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte kefír s olejem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, pokryjte ho vypeckovanými, nakrájenými broskvemi a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Tip: Zda je broskvová buchta upečená, otestujte špejlí, kterou byste z dezertu měli vytáhnout čistou. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Broskvovou buchtu servírujte politou rozpuštěnou čokoládou a posypanou cukrářským zdobením.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo mikrovlnce během 2 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусный уголок.

