Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bůček na pivu a cibuli s bramborovou kaší

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 76 minut

Bůček na pivu a cibuli s bramborovou kaší - postup přípravy

Bůček na pivu a cibuli je sytý a chuťově výrazný pokrm, plný šťavnatého masa. Inspirujte se tradičním německým receptem, který zvládnou připravit i začátečníci.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

K masu

Příloha

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na šest stejně velkých kusů, které osolte a opepřete. Bůček vložte do pánve s rozpáleným olejem a smažte ho z každé strany přibližně 3 minuty. 

Poznámka: Snahou je maso osmahnout jen tak, aby se zatáhlo a mírně zhnědlo.

2. KROK

Maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte, na proužky nakrájenou, cibuli 2–3 minuty, do hněda. K cibuli poté přidejte nakrájený česnek, směs osolte, opepřete, ochuťte tymiánem, mletou sladkou paprikou a ingredience důkladně zamíchejte. 

3. KROK

Pokračujte ve smažení další minutu a směs zalijte pivem. Do pánve vraťte maso a duste ho na mírném ohni, pod pokličkou, 45–60 minut, doměkka.

4. KROK

Nakonec připravte přílohu. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, které vařte v osolené vodě 15–20 minut, doměkka. 

Tip: Čím menší kousky brambor vytvoříte, tím rychleji je uvaříte.

5. KROK

Uvařené brambory sceďte, rozšťouchejte je a vmíchejte do nich mléko s máslem. Připravenou přílohu servírujte s bůčkem. 

Tip: Brambory polijte výpekem a každou porci servírujte posypaný nasekaným koprem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: rychlá kuchyň

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů