Bůček na pivu a cibuli s bramborovou kaší - postup přípravy
Bůček na pivu a cibuli je sytý a chuťově výrazný pokrm, plný šťavnatého masa. Inspirujte se tradičním německým receptem, který zvládnou připravit i začátečníci.
Základ
K masu
Příloha
Zdobení
Maso nakrájejte na šest stejně velkých kusů, které osolte a opepřete. Bůček vložte do pánve s rozpáleným olejem a smažte ho z každé strany přibližně 3 minuty.
Poznámka: Snahou je maso osmahnout jen tak, aby se zatáhlo a mírně zhnědlo.
Maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte, na proužky nakrájenou, cibuli 2–3 minuty, do hněda. K cibuli poté přidejte nakrájený česnek, směs osolte, opepřete, ochuťte tymiánem, mletou sladkou paprikou a ingredience důkladně zamíchejte.
Pokračujte ve smažení další minutu a směs zalijte pivem. Do pánve vraťte maso a duste ho na mírném ohni, pod pokličkou, 45–60 minut, doměkka.
Nakonec připravte přílohu. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, které vařte v osolené vodě 15–20 minut, doměkka.
Tip: Čím menší kousky brambor vytvoříte, tím rychleji je uvaříte.
Uvařené brambory sceďte, rozšťouchejte je a vmíchejte do nich mléko s máslem. Připravenou přílohu servírujte s bůčkem.
Tip: Brambory polijte výpekem a každou porci servírujte posypaný nasekaným koprem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: rychlá kuchyň