Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bůček po asijsku s česnekem a cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Bůček po asijsku s česnekem a cibulí - postup přípravy

Nevíte-li, čím ohromit své blízké, inspirujte se receptem na bůček po asijsku, který je šťavnatý a plný aromatických chutí. Skvěle se hodí k obědu ve všední den i na oslavy.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Maso

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Bůček nakrájejte na větší kousky, které smažte na pánvi s rozpáleným olejem přibližně 4 minuty, ze všech stran. 

2. KROK

Jakmile se maso zatáhne, přidejte k masu sůl s pepřem a pokračujte ve smažení další 2 minuty. Mezitím nakrájejte cibuli na proužky, které přidejte do pánve k masu. 

3. KROK

Ingredience zamíchejte a maso smažte další 2 minuty. Na závěr přidejte nadrobno nakrájený  česnek a směs smažte 10 minut, pod pokličkou. 

Poznámka: Pokrm smažte na mírném ohni.

4. KROK

Po této době maso zalijte sójovou omáčku a přidejte k němu bobkové listy s balzamikovým octem. Pánev přikryjte pokličkou a pokračujte ve smažení dalších 40 minut. Během této doby připravte přílohu. 

5. KROK

Brambory oloupejte, nakrájejte je na čtvrtky a vařte je v osolené vodě po dobu 20 minut, doměkka. Následně je sceďte, rozšťouchejte na kaši a smíchejte s máslem, solí, pepřem a mlékem.

6. KROK

Z pánve odeberte asi 6 lžic omáčky a k masu vmíchejte citronovou šťávu. Do pánve přidejte cibuli, nakrájenou na kolečka a vraťte odebraný výpek. Po asi 2 minutách smažení směs odstavte z tepla. 

7. KROK

Bůček po asijsku servírujte společně s připravenými bramborami. 

Tip: Brambory posypte nasekanou petrželkou. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů