Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchta s čokoládovou polevou

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Buchta s čokoládovou polevou - postup přípravy

Připravte si nadýchanou buchtu s čokoládovou polevou, jejíž příprava je tak rychlá, až z toho budete ohromeni. Uchvátí vás svou jemnou strukturou a lahodnou chutí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Zdobení

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se solí a oběma druhy cukru do světlé pěny, do které přidejte olej. V samostatné misce nechte rozpustit instantní kávu v horkém mléce a směs vešlehejte do pěny z vajec.

2. KROK

K ingrediencím vešlehejte také směs mouky, kakaového prášku a kypřicího prášku do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

3. KROK

Těsto vlijte do formy na pečení, vymazané máslem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Po upečení v něm udělejte několik otvorů špejlí. 

4. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle. Pokud ji vyndáte z těsta čistou, máte hotovo. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Na závěr připravte polevu. V rendlíku smíchejte rozlámanou čokoládu s cukrem, kakaem a 200 ml mléka. Směs zahřívejte 2–3 minuty, a jakmile se ingredience rozpustí, vmíchejte k nim máslo. 

6. KROK

Polovinou směsi polijte upečený korpus a do zbytku vmíchejte směs mléka a kukuřičného škrobu. Pokračujte ve vaření další 2–3 minuty, do zhoustnutí směsi a poté jí pokryjte povrch dezertu. 

7. KROK

Buchtu s čokoládovou polevou posypte strouhaným kokosem a servírujte ji nakrájenou na kousky. 

Tip: Pokud chcete, aby byla poleva tužší, vložte dezert na pár minut do lednice.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Lecker mit Kristy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů