Buchta s čokoládovou polevou - postup přípravy
Připravte si nadýchanou buchtu s čokoládovou polevou, jejíž příprava je tak rychlá, až z toho budete ohromeni. Uchvátí vás svou jemnou strukturou a lahodnou chutí.
Těsto
Poleva
Zdobení
Na vymazání
Vejce vyšlehejte se solí a oběma druhy cukru do světlé pěny, do které přidejte olej. V samostatné misce nechte rozpustit instantní kávu v horkém mléce a směs vešlehejte do pěny z vajec.
K ingrediencím vešlehejte také směs mouky, kakaového prášku a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto vlijte do formy na pečení, vymazané máslem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Po upečení v něm udělejte několik otvorů špejlí.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte pomocí špejle. Pokud ji vyndáte z těsta čistou, máte hotovo. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Na závěr připravte polevu. V rendlíku smíchejte rozlámanou čokoládu s cukrem, kakaem a 200 ml mléka. Směs zahřívejte 2–3 minuty, a jakmile se ingredience rozpustí, vmíchejte k nim máslo.
Polovinou směsi polijte upečený korpus a do zbytku vmíchejte směs mléka a kukuřičného škrobu. Pokračujte ve vaření další 2–3 minuty, do zhoustnutí směsi a poté jí pokryjte povrch dezertu.
Buchtu s čokoládovou polevou posypte strouhaným kokosem a servírujte ji nakrájenou na kousky.
Tip: Pokud chcete, aby byla poleva tužší, vložte dezert na pár minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Kristy

