Buchta z listového těsta s tvarohem - postup přípravy
Máte chuť na něco dobrého? Pak se vám bude hodit recept na rychlý moučník z listového těsta plněný tvarohem a broskvovým kompotem, který je za chviličku hotový a doslova se rozplývá na jazyku. Na jeho přípravu toho moc nepotřebujete a přitom je neskutečně chutný. Připravte své rodině nezapomenutelnou dobrotu, určitě se k ní budete rádi vracet.
Ingredience
Připravte si plech s vyšším okrajem a vyložte ho pečicím papírem. Troubu si dejte předehřát na 175 stupňů Celsia.
Broskvový kompot sceďte z nálevu a nechte důkladně okapat. Šťávu z kompotu na chvíli odložte stranou.
Listové těsto vyválejte na obdélníkový plát a přeneste ho na připravený plech. Těsto potřete ovocným džemem podle chuti a vyskládejte na něj piškoty, které pokapejte šťávou z kompotovaných broskví.
Slité a okapané broskve pokrájejte na na kousky a rozložte je na piškotovou vrstvu.
Rozklepněte dvě vajíčka a oddělte žloutky od bílků. Do hluboké mísy vyklopte tvaroh, přilijte 250 mililitrů mléka, dva vaječné žloutky, přidejte půl baličku pudinkového prášku a tři polévkové lžíce cukru. Všechny přísady společně důkladně vyšlehejte. Nejlépe a nejrychleji to půjde elektrickým šlehačem.
Tvarohovou směs pak rozetřete na těsto v plechu na vrstvu krájených broskví a rozetřete povrch do roviny. Vložte připravený dezert do vyhřáté trouby a pečte po dobu 25 až 30 minut.
Jakmile začne povrch koláče zlátnout, vyšlehejte bílky s jednou polévkovou lžící moučkového cukru do tuhé pěny. Koláč na chvilku vytáhněte z trouby a na jeho povrch navršte bílkový sníh. Teplotu v troubě zvyšte na 200 stupňů Celsia a vraťte koláč zpět do trouby na dalších 5 až 7 minut.
Dopečenou buchtu vyjměte z trouby, nechte zchladnout, naporcujte a podávejte se šálkem dobrého čaje nebo kávy.