Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchty s jahodovou náplní a drobenkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Buchty s jahodovou náplní a drobenkou - postup přípravy

Vytvořte u sebe doma pohádkovou atmosféru prostřednictvím nádherné vůně pečených buchet s jahodovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a mají osvěžující chuť.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou náplně. Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, nakrájejte na menší kousky a vložte je do rendlíku, kde je smíchejte s polovinou klasického cukru a vanilkovým cukrem.  

2. KROK

Jahody zahřívejte 1,5–2 minuty, přidejte k nim směs zbytku cukru se škrobem a pokračujte ve vaření ještě minutu, dokud se cukr zcela nerozpustí. 

3. KROK

Jahodovou náplň přendejte do mísy, zakryjte ji potravinovou fólií a nechte volně chladnout. 

Tip: Aby na povrchu nevznikl škraloup, fólie by se měla náplně přímo dotýkat.

4. KROK

Pokračujte s přípravou těsta. Mléko smíchejte se lžící cukru, sušeným droždím, a jakmile se rozpustí, přidejte 4 lžíce mouky.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte.

5. KROK

Směs zakryjte a nechte ji 15 minut kynout na teplém místě. Poté do ní vmíchejte zbytek cukru, mouky, vanilkový cukr, sůl, vejce a vytvořte těsto, které vložte do olejem vymazané mísy. Tu zakryjte a těsto nechte kynout 40 minut. 

6. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na 16 kousků, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte a nechte kynout ještě 5–10 minut. Mezitím připravte drobenku, smícháním změklého másla, klasického i vanilkového cukru a mouky. 

7. KROK

Z každého bochánku poté vytvořte placičku, jejíž střed pokryjte jahodovou náplní, kterou do těsta zabalte. Naplněné bochánky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, zakryjte je a nechte kynout posledních 15 minut. 

8. KROK

Na závěr dezert potřete rozšlehaným vejcem, posypte drobenkou a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 22–23 minut. 

Tip: Buchty s jahodovou náplní podávejte až po vychladnutí, aby byly lépe stravitelné.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů