Buchty s tvarohovou náplní a drobenkou - postup přípravy
Zútulněte svůj domov vůní právě upečených buchet s tvarohovou náplní. Jsou nadýchané a skvěle kombinují jemné těsto s osvěžující chutí a křupavou posypkou.
Těsto
Drobenka
Náplň
Na potření
Vlažné mléko smíchejte se sušeným droždím, lžící cukru a 6–7 lžícemi proseté mouky. Směs zakryjte a nechte reagovat 15–20 minut na teplém místě.
Mezitím v samostatné míse smíchejte vejce s vaječným bílkem, vanilkovým cukrem, zbytkem klasického cukru a změklým máslem. Směs vmíchejte do kvásku a přidejte zbytek mouky.
Těsto zakryjte fólií a nechte ho kynout 1,5–2 hodiny. Nyní připravte drobenku, smícháním muky, cukru a změklého másla. Poté pokračujte s přípravou tvarohové náplně.
Tvaroh rozmixujte s krupicí a citronovou šťávou. V samostatné míse vyšlehejte vaječné bílky s cukrem a směs vmíchejte do tvarohového základu.
Poznámka: Cukr přidávejte postupně, v několika dávkách.
Vykynuté těsto rozdělte na 20 stejných částí, z kterých vytvořte bochánky. Z každého bochánku udělejte placičku o tloušťce 0,5 cm, do které trochu tvarohové náplně zabalte tak, aby vznikl bochánek.
Naplněné bochánky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vaječným žloutkem, posypte drobenkou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Buchty s tvarohovou náplní nechte vychladnout a poté je servírujte ke snídani nebo jako dezert.
Poznámka: Díky nižší teplotě budou buchty lépe stravitelné.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yana Martych

