Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bulgur s mletým masem a zeleninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Bulgur s mletým masem a zeleninou - postup přípravy

Pochutnejte si na jídle, které je tvořeno jemným bulgurem a kořeněným šťavnatým masem s bohatou chutí. Recept je ideální pro přípravu rychlého a zdravého pokrmu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nahrubo a oloupanou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Zeleninu vložte do pánve s rozpáleným olejem a zasypte ji cukrem se solí. Ingredience zamíchejte a smažte 1–2 minuty. 

2. KROK

Poté k cibuli vmíchejte mrkev s mletým masem a přibližně 100 ml vývaru. Směs smažte další 1–2 minuty, osolte ji, opepřete a ochuťte kari kořením. Poté ji na mírném ohni smažte dalších 10 minut.

Poznámka: Místo vývaru můžete použít čistou vodu.

3. KROK

Následně vmíchejte k masu se zeleninou rajčatovou pastu s bulgurem a vše zalijte vývarem nebo vodou. Pokrm poté vařte pod pokličkou 2 minuty. 

4. KROK

Tip: Bulgur s mletým masem podávejte horký. Skvěle ale chutná také vychladnutý a v takové podobě přijde vhod hlavně v teplejších měsících roku.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů