Bulgur s mletým masem a zeleninou - postup přípravy
Pochutnejte si na jídle, které je tvořeno jemným bulgurem a kořeněným šťavnatým masem s bohatou chutí. Recept je ideální pro přípravu rychlého a zdravého pokrmu.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nahrubo a oloupanou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Zeleninu vložte do pánve s rozpáleným olejem a zasypte ji cukrem se solí. Ingredience zamíchejte a smažte 1–2 minuty.
Poté k cibuli vmíchejte mrkev s mletým masem a přibližně 100 ml vývaru. Směs smažte další 1–2 minuty, osolte ji, opepřete a ochuťte kari kořením. Poté ji na mírném ohni smažte dalších 10 minut.
Poznámka: Místo vývaru můžete použít čistou vodu.
Následně vmíchejte k masu se zeleninou rajčatovou pastu s bulgurem a vše zalijte vývarem nebo vodou. Pokrm poté vařte pod pokličkou 2 minuty.
Tip: Bulgur s mletým masem podávejte horký. Skvěle ale chutná také vychladnutý a v takové podobě přijde vhod hlavně v teplejších měsících roku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кухня на любой вкус с Еленой Ус