Burisonové hrudky - postup přípravy
Nadýchané burisony, strouhané tatranky a spousta lahodné čokolády, to jsou ingredience dalšího druhu vánočního cukroví, které nesmí na vašem svátečním stole chybět. O recept na něj se s námi podělila paní Romana Važanská.
Ingredience
Do hluboké mísy nasypejte burisony, přidejte k nim nasekané ořechy, rozinky a tatranky, které předem nastrouhejte na hrubém struhadle. Sypkou směs promíchejte a na chvilku ji odložte stranou.
Oba druhy čokolády nalámejte do malého kastrůlku, přidejte k nim máslo a dvě lžíce vody a za stálého míchání nechte směs rozpustit na hladkou a lesklou tekutinu. Tu nalijte do burisonové směsi a dobře promíchejte.
Z lepkavé hmoty odebírejte dvěma lžičkami kousky, které vkládejte do papírových košíčků. Vyrovnejte je vedle sebe na tácek či na mřížku a nechte v chladu ztuhnout. Burisonové košíčky můžete ihned podávat, anebo je uložte v krabici na suché, chladné a temné místo.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom