Buřtguláš neboli bramborový guláš - postup přípravy
Buřtguláš, nebo také bramborový guláš je známou klasickou, která základem vychází z klasických gulášů, ale využívá několik jiných surovin. Jde o jednoduché a rychlé jídlo, které zahřeje a v kombinaci s pečivem i dokonale zasytí. S naším receptem zvládne přípravu kdokoliv.
Ingredience
Jako první cibulový základ
Tak jako ten klasický, tak i buřtguláš neboli bramborový guláš se začíná cibulí. Tu oloupejte, nakrájejte a potom ji začnete v hrnci na oleji restovat. Cibule by měla nejenom změknout, ale měla by také zhnědnout. Tím dá barvu guláši. Zároveň by ale neměla být černá a připálená, jelikož by byla hořká.
Přidejte uzeninu
Dále se k cibulce přidává na kostky nakrájená uzenina, která se také orestuje. I to přidá tomuto jídlu na chuti. Podobně jako u masa, tak i zde se vytvoří celkem solidní základ. Ten následně z hrnce přendejte stranou do talíře.
Vložte do hrnce potřebné ingredience
Těmi je červená paprika, majoránka a také prolisovaný česnek. Vše pozvolna zarestujte, ale ne moc dlouho, aby nebyla paprika hořká. Potom zalijte trochou vody a přidejte také mouku. Měla by vzniknout hustá konzistence, kterou následně rozředíte na požadovanou konzistenci dalším vývarem.
Můžete vařit
Zpět do hrnce se základem bramborového guláše dáte orestovanou cibuli a také uzeninu. Dále přidáte také na kostky nakrájené brambory a pustíte se do vaření. To by mělo trvat kolem 20 minut. Jednoduše do doby, než budou brambory měkké. V tuto chvíli ochutnáte, doladíte solí a pepřem, a pokud je vše v pořádku, můžete servírovat.
Podávejte s pečivem
Když je buřtguláš hotový, můžete ho servírovat. Nejlépe z hlubokého talíře, ze kterého se jí lžící. Nejlepší přílohou je čerstvý chléb, ale někdo může dávat přednost i běžnému rohlíku.